Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

νυφιάτιστες στολές από την Λυτζουριά της Β.Ηπείρου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης στο οικογενειακό κέντρο «Κοσμοκίνηση».

Ιδιαίτερη ομορφιά και χάρη προσέδωσαν στο χορό τα παιδικά, χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που απέσπασαν το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού με τις εντυπώσεις να «κλέβει» το μεγάλο χορευτικό, που παρουσίασε ηπειρώτικους χορούς με τις άκρως εντυπωσιακές, νυφιάτικες  στολές, από την Λυτζουριά  της Βορείου Ηπείρου.
 Σημαντική στιγμή στο χορό ήταν επίσης η βράβευση των μαθητών που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας μας.

Ευχάριστη έκπληξη στη βραδιά αποτέλεσε η προσέλευση του κόσμου και η συμμετοχή στο χορό αρκετών νέων ανθρώπων, επιβεβαιώνοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Τσιάντα ο οποίος στο λόγο του, μεταξύ των άλλων, υποστήριξε πόσο άχρωμη θα ήταν  η κοινωνία μας χωρίς τους πολιτιστικούς συλλόγους, τονίζοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης  μια που κι εφέτος μέρος των εσόδων του χορού θα διατεθεί σε κοινωνικούς σκοπούς.
Τέλος, το καταξιωμένο ηπειρώτικο σχήμα με τον Θωμά Χαλιγιάννη στο κλαρίνο και τον Κώστα Καραπάνο στο βιολί  συνοδευόμενοι από τους Τάσο Ντάφλο στο ντέφι, Φώτη Παπαζήκο στο λαούτο και Γεώργιο Γκούβα στο τραγούδι κράτησε αμείωτο το κέφι και την διάθεση των παρευρισκομένων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο   Ετήσιος  Χορός  του  Συλλόγου  Ηπειρωτών  Κοζάνης, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013
Your rating: None Average: 4.4 (9 votes)