Κανάλι YouTube

Είσοδος

Πάρκο Ηπειρωτών

 
…στο βόρειο άκρο της πόλης της Κοζάνης και τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της , καθ’ οδόν για τον δρόμο προς την Πτολεμαϊδα και πλησίον των ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, βρίσκεται το Πάρκο των Ηπειρωτών.
…σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων παραχωρημένη από τον Δήμο Κοζάνης, επί δημαρχίας Πάρι Κουκουλόπουλου, το μεράκι και το ενδιαφέρον των μελών του Συλλόγου Ηπειρωτών, κατάφερε να αξιοποιήσει τον χώρο αναδεικνύοντας τον σε πνεύμονα πρασίνου.
 
…στην είσοδό του δεσπόζει η μικρή εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ενός Αγίου ιδιαίτερα αγαπητού όχι μόνο στην Ήπειρο και στην Μακεδονία αλλά σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.
Πλήρως αγιογραφημένο , με δαπάνες των φίλων και μελών του Συλλόγου, το εκκλησάκι του «Πατροκοσμά» δίδει μια ιδιαίτερη νότα στον χώρο.

 
Σημαντική στιγμή, για την μικρή του ιστορία, αποτέλεσε η τελετή των θυρανοιξίων που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2008 από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο .
 

… στο κέντρο του Πάρκου βρίσκεται η κεντρική πλατεία και δίπλα της μεγάλη πέτρινη βρύση με τρεχούμενο, πόσιμο νερό.
Η συγκεκριμένη βρύση σύμφωνα με μαρμάρινες επιγραφές που βρίσκονται εκατέρωθεν της πηγής, «εγέντο εν έτει 1932 επί αιρετού Δημάρχου Αστέριου Δημ. Καραγκούνη» και «ανακαινίσθηκε το έτος 1999 από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης».
 
… ο χώρος του πάρκου, μεταξύ των άλλων, προσφέρεται και για οικογενειακές εξορμήσεις παρέχοντας την δυνατότητα και τις ανέσεις για φαγητό στη φύση.
 
… διακόσια και πλέον δέντρα , όπως φλαμουριές , αριζόνες και τούγιες έχουν δεντροφυτευτεί στον χώρο αντικαθιστώντας την άναρχη ακανθώδη και ποώδη βλάστηση που υπήρχε.
Παράλληλα διάφορα έργα επιχωμάτωσης και στήριξης του εδάφους συνέβαλλαν στην ευπρεπή εικόνα του χώρου παρέχοντας ασφαλή είσοδο και πρόσβαση στους επισκέπτες αλλάζοντας προς το καλύτερο την μορφή της περιοχής .
 
… το γήπεδο μπάσκετ συμπληρώνει τον χώρο προσφέροντας στους επισκέπτες του πάρκου την δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας.
 
… στο χώρο βρίσκεται ισόγειο οίκημα 80 τ. μ. περίπου προοριζόμενο να καλύψει τις ανάγκες του Συλλόγου όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.
 
Οι μελλοντικοί στόχοι του Συλλόγου Ηπειρωτών για την ανάδειξη του πάρκου που έχουν τεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο αφορούν :
 
-την εγκατάσταση παιδικής χαράς και
-την ένωση με πεζόδρομο του πάρκου με τον χώρο του «Νιάμερου», ώστε να αποτελέσει για τους πολίτες φυσικό και ασφαλή χώρο για περίπατο , σε συνδυασμό με την δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων που διακρίνει την ευρύτερη περιοχή του «Νιάμερου».
 
Ήδη από το καλοκαίρι του 2009 η πρόσβαση στο χώρο έγινε πιο εύκολη με την δεύτερη είσοδο που δημιουργήθηκε στην βόρεια πλευρά του πάρκου.
 
 

 

κατηφορίζοντας προς την κεντρική πλατεία του πάρκου
κεντρική πλατεία
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
το πάρκο τον χειμώνα
το πάρκο τον χειμώνα
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
Πάρκο Ηπειρωτών
Your rating: None Average: 4.9 (7 votes)

Νέα του Συλλόγου